Deze website maakt gebruikt van cookies.

Gebakken varkenshaas,
crème van wortel, jus van Ardbeg-whisky en aardappelkroketten
Lente
Gebakken varkenshaas,

Ingrediënten

Aantal personen: 10
Indicatieve kostprijs per persoon: € 3,93

10 st varkenshaasjes
90 g Phase with Natural Butter Flavour
1 kg wortelpuree
30 g Knorr Primerba Sjalot
20 g wittewijnazijn
25 g Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon Groenten
24 g Knorr Gourmet Aardappelpuree
50 g sjalotten
5 g Knorr Primerba Tijm
2 st Oresto Laurierblaadjes ‘Handselect’
20 g Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook
25 g Oresto Gerookte Spekreepjes
100 ml rode port
50 ml Ardbeg-whisky(turf)
500 ml Knorr Professional Kalfsfond
50 g Oresto Boter
500 g jonge bladspinazie
30 st Oresto Ambachtelijke aardappelkroketten
Oresto Frituurolie
peper en zout


Technische fiches Unilever Food Solutions Technische fiches Oresto Food Partners

Bereiding

Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak in de Phase. Gaar het varkenshaasje verder in de oven op 160°C met een kerntemperatuur van 62°C.

Verhit de wortelpuree, de sjalotpasta en de wittewijnazijn gedurende 10 minuten in een thermomix op 100°C. Voeg nu de aardappelpuree toe en laat het geheel 2 minuten draaien op stand 8. Breng de puree op smaak met de groentebouillon en laat de thermomix nog 1 minuut draaien op stand 10.

Stoof sjalotten, tijm, laurier, knoflook en spek aan. Blus met port en whisky en voeg de kalfsfond toe. Kruid af met zwarte peper en zout. Laat tot een derde inkoken. Passeer de saus en monteer voor het doorgeven met boter.

Stoof de spinazie kort aan in een beetje Phase en kruid met peper en zout. Bak nu de aardappelkroketten en dresseer het gerecht.


Keywords

lente hoofdgerecht varkenshaas wortel



Deel recept

Aanbevolen

Lamsschouder met boontjes
Lamsschouder met boontjes
Lauwe salade van bulgur
Lauwe salade van bulgur
Mechelse asperges met amandelen
Mechelse asperges met amandelen