Deze website maakt gebruikt van cookies.

Gebakken zalmfilet met romanesco
aardappelmousseline en zurkel
Lente
Gebakken zalmfilet met romanesco

Ingrediënten

Aantal personen: 10
Indicatieve kostprijs per persoon: € 3,50

70 g Knorr Witte Wijnsaus
100 ml Oresto Culinaire room 20%
50 g sjalotten
20 ml Phase with Natural Butter Flavour
200 ml Noilly Prat
500 g romanesco
500 g bloemkool
10 st Oresto Atlantische Zalmfilet, graatloos
25 g zurkel
40 g Oresto Boter
100 g Knorr Gourmet Aardappelpuree
500 ml water
30 takjes rode zurkel
peper en zout


Technische fiches Unilever Food Solutions Technische fiches Oresto Food Partners

Bereiding

Bereid een halve liter wittewijnsaus volgens de instructies op de verpakking.

Schil de sjalotten en snijd ze in blokjes. Stoof ze aan in Phase en blus het geheel af met de Noilly Prat. Voeg de wittewijnsaus toe.

Maak de bloemkool en de romanesco schoon. Blancheer de roosjes kort. Bak ze in Phase of rooster ze in de oven.

Kruid de zalmfilets met peper en zout. Bak ze aan beide kanten in Phase.

Passeer de saus en snijd de zurkel. Voeg de gesneden zurkel toe aan de saus en monteer met de helft van de boter.

Bereid de aardappelpuree volgens de bereidingswijze op de verpakking en werk af met de room en de rest van de boter.

Leg de zalmfilets op de borden en verdeel de groenten eromheen. Schep de saus erbij en garneer met de rode zurkel.


Keywords

lente hoofdgerecht vis zalm aardappel



Deel recept

Aanbevolen

Bruschetta
Bruschetta
Eggs Benedict
Eggs Benedict
Gebakken kabeljauwhaasje
Gebakken kabeljauwhaasje