Deze website maakt gebruikt van cookies.

Kwarteleitje op lage temperatuur
met paddenstoelen, emulsie van parmezaan en spinazie
Lente
Kwarteleitje op lage temperatuur

Ingrediënten

Aantal personen: 10

10 st kwarteleieren
300 g gemengde paddenstoelen
1 el geklaarde boter
25 g fijngehakte sjalotten
5 g Primerba Knoflook
450 g jonge bladspinazie
25 g fijngehakte peterselie
peper en zout
250 g parmezaan
25 cl Knorr Professional Kippenjus
25 cl Oresto Volle melk
peper en zout
Oresto Boter
enkele geroosterde, gehakte hazelnoten
Affilla cress


Technische fiches Unilever Food Solutions Technische fiches Oresto Food Partners

Bereiding

Gaar de eieren 20 minuten in een Roner of een stoomoven op 63°C. Koel ze 45 minuten terug in een ijsbad. Warm ze 15 minuten voor het doorgeven weer op naar dezelfde temperatuur.

Bak de paddenstoelen in geklaarde boter, voeg halverwege het bakken fijngehakte sjalotten en de knoflook toe. Werk af met de jonge bladspinazie en fijngehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Laat de parmezaan smelten in de kippenjus en de melk. Zeef door een fijne zeef en kruid af met peper en zout. Voeg op het allerlaatste moment een klontje koude boter toe en mix op met een staafmixer.   


Keywords

ei paddenstoel hapjes lente



Deel recept

Aanbevolen

Gebakken zalmfilet met romanesco
Gebakken zalmfilet met romanesco
Gemengde bietensalade
Gemengde bietensalade
Koude pastasalade
Koude pastasalade