Deze website maakt gebruikt van cookies.

Lamsschouder met boontjes
jus van rozemarijn en tijm en ambachtelijke aardappelkroketten
Lente
Lamsschouder met boontjes

Ingrediënten

Aantal personen: 10
Indicatieve kostprijs per persoon: € 3,07

1 lamsschouder
50 ml Phase With Natural Butter Flavour
500 ml Knorr Professional Fond Rund
5 g Knorr Professional Specerijenpuree knoflook
2 g Knorr Primerba Tijm
2 g Knorr Primerba Rozemarijn
1 st Oresto Laurierblaadjes ‘Handselect’
10 g Oresto Boter
1 scheut Oresto Olijfolie Puro
1 kg boontjes
100 g sjalotten, in blokjes gesneden
20 ml Phase With Natural Butter Flavour
Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon Groenten
30 st Oresto Ambachtelijke aardappelkroketten
Oresto Frituurolie
zout


Technische fiches Unilever Food Solutions Technische fiches Oresto Food Partners

Bereiding

Kleur de lamsschouder aan in de Phase en koel af in een snelkoeler. Doe de afgekoelde lamsschouder in een vacuümzak en voeg runderfond, knoflook, tijm, rozemarijn en laurierblad toe. Gaar de lamsschouder 24 uur in de röner of de combisteamer op 70°C. Koel de lamsschouder opnieuw af onder druk, zodat je een mooi versnijdbaar stuk vlees krijgt. 

Recupereer de jus uit de vacuümzak en laat deze zachtjes koken tot de gewenste dikte. Passeer de jus en monteer met de boter en de olijfolie.

Gaar de boontjes beetgaar in gezouten water en spoel ze koud.

Stoof kort voor het serveren de sjalotten aan in Phase. Voeg de boontjes toe, verwarm ze zachtjes en breng ze op het laatste moment op smaak met de geconcentreerde groentebouillon.

Bak ondertussen de aardappelkroketten in de frituurolie en serveer.


Keywords

lente hoofdgerecht boontjes jus lamschouder



Deel recept

Aanbevolen

Met ganzenlever gevulde parelhoen,
Met ganzenlever gevulde parelhoen,
Mousse van gerookte paling
Mousse van gerookte paling
Oosterse kreeftenbisque
Oosterse kreeftenbisque