Deze website maakt gebruikt van cookies.

Lauwe salade van bulgur
met zoete aardappel
Lente
Lauwe salade van bulgur

Ingrediënten

Aantal personen: 10

500 g zoete aardappel
2 st rode uien
20 g Knorr Primerba Knoflook
100 ml Oresto Olijfolie Extra Vierge
750 g bulgur
150 ml Hellmann’s Citrusvinaigrette
Knorr Professional Geconcentreerde Groentebouillon
200 g rucola
100 g platte peterselie
200 g Oresto Halfgedroogde tomaatjes in een mediterraanse marinade
250 g feta
100 g granaatappel
verse kruiden
100 g pompoenpitten
peper en zout


Technische fiches Unilever Food Solutions Technische fiches Oresto Food Partners

Bereiding

Schil en snijd de zoete aardappelen in blokjes van 2 à 3 centimeter. Verdeel ze over een braadslee. Pel de rode uien, snijd ze in parten en leg ze bij de blokjes zoete aardappel. Meng de knoflookpuree met de olijfolie en sprenkel over de groenten. Breng de groenten op smaak met peper en zout en rooster ze in circa 30 minuten gaar in de oven op 180°C. Was en kook de bulgur in ongeveer 15 minuten gaar in gezouten water en laat uitlekken. Doe de bulgur in een kom en breng op smaak met de citrusvinaigrette, een scheutje geconcentreerde groentebouillon, peper en zout.

Voeg de rucola en de gesneden platte peterselie bij de bulgur.

Snijd de tomaatjes doormidden en voeg ze bij de salade.

Voeg de warme zoete aardappel toe aan de bulgursalade.

Verkruimel de feta over de salade en garneer met een paar granaatappelpitjes.

Werk de salade af met verse kruiden en geroosterde pompoenpitten.

De salade kan zowel lauw als koud worden geserveerd.


Keywords

bulgur salade lente vegetarisch



Deel recept

Aanbevolen

Broodje Beenham
Broodje Beenham
Bruschetta
Bruschetta
Eggs Benedict
Eggs Benedict